Животни

Празнувайте градските птици

Pin
Send
Share
Send
Send


Домашните врабчета лесно се намират на места, където има сгради. Заедно с друг вид, въведен в Америка, Домашния гълъб, те се срещат сред най-често срещаните ни птици. Постоянното им присъствие извън нашите домове ни кара лесно да игнорираме тяхното присъствие, обаче, това е знак за изчезването на местните видове. Домашните врабчета, с тяхната способност да живеят така привързани към човешките същества, са се възползвали от нашия собствен успех.

разпределение

Домашните врабчета живеят привързани към човека и неговите конструкции. Намирате ги в градове, градове, предградия и ферми, особено в близост до добитък. Те не се разпространяват в огромни диви площи, гори или тревни площи. В екстремни среди Къщи врабчета оцеляват само ако живеят в непосредствена близост до човека.

хранене

Домашните врабчета ядат предимно зърно и семена, хранят се за добитък, а в градовете - отпадъци. Сред културите, с които се хранят, са царевицата, овесът, пшеницата и соята. Освен това се храни с билки като амброзия, трева с ръчни раци и други плевели и елда. Домашните врабчета също ядат семена за хранилки за птици, включително просо, сорго и слънчогледови семки. През лятото тези градски птици ядат насекоми и ги споделят с пиленцата си. Те ловуват насекоми в движение, подскачат по тях, гонят косачки или посещават фенери в здрач.

поведение

Домашните врабчета скачат, вместо да ходят по земята. Те са социални птици, които се хранят в големи стада, а трохите или семената се оспорват в почвата. Често се наблюдават в хранилки за птици, можете също да ги видите как се къпят в локви или се клатят на прах на открити места, разрошват перата си и пръскат вода или прах. Тъй като живеят в големи групи, Хаус врабчетата са разработили много начини за проявяване на доминиране и подчинение: Нервните птици клатят опашки, а възвишените птици се свиват, като слагат хоризонталните си тела, изпъват главите си напред и се разтягат и извиват крилата, като същевременно поддържат опашката си спряна. Това недоволно поведение може да бъде по-силно преувеличено чрез повдигане на крилата, настръхване на перата на гърлото и короната, разширяване на перата на опашката и отваряне на човката. Мъжките с най-черно гърло са склонни да доминират над другите. Когато мъжките срещнат налична женска, те надуват гърдите, държат частично отворени крилете, разклащат опашката си и скачат пред женската, обръщайки се отстрани и понякога се кланя отгоре надолу. Ако други мъже видят това поведение, те могат да летят в средата на действието и да се присъединят към акта. В стадата мъжете са склонни да доминират женските през есента и зимата, но това се обръща в полза на женските през пролетта и лятото.

Гнездата ги правят на базата на суха и груба растителност, която обикновено запълват в дупка, докато тя е почти пълна, след този слой птиците използват по-фини материали, като пера, конци и хартия, които използват за покриване на интериора. Понякога Къщите врабчета изграждат гнезда един до друг, така че гнездата могат да споделят съседни стени. Те имат навика да използват повторно своите гнезда.

Видео: MARIA PETROVA - S DAH NA MINALI MECHTI Мария Петрова - С дъх на минали мечти, 2013 (Може 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send